PolicyWatch

Vestager på trapperne med ny sag mod Google

Annonceværktøj fra Google er i centrum for en ny sag, som EU's danske konkurrencekommissær barsler med.

EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager. | Foto: Ritzau Scanpix/AFP/Francisco Leong

EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, er ved at lægge an til en ny sag mod Google – denne gang med selskabets annonceværktøj Adsense i centrum. Det skriver Politiken.

Kommissæren varslede senest undersøgelsen af Adsens i juli, da EU-Kommissionen langede en bøde på 32 mia. kr. ud til Google. Dengang var stridens kerne Googles styresystem til smartphones, Android. Hun tør ikke sætte tidshorisont på den nye sag.

"Men jeg er nødt til at være forsigtig med at love en dato. Netop som vi tror, vi er klar, kan der ske noget nyt," siger Margrethe Vestager til Politiken.

Samtidig er kommissæren i færd med at undersøge, om Google og moderselskabet Alphabet har rettet sig efter sommerens afgørelse.

Bøden på 32 mia. kr. i juli var rekordstor. Også i foråret 2017 var EU-Kommissionen på banen med en bøde til Google. Ved den lejlighed var det Google Shopping, der var genstand for sagen, og bøden lød på lige under 18 mia. kr.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstermedie MediaWatch.

Mere fra PolicyWatch

Sundhedsaktører: Se digital sundhed som en investering

Regionerne skal have økonomiske rammer til at investere i nye digitale sundhedsløsninger, hvis danskerne også i fremtiden skal kunne få behandling af høj kvalitet, lyder det fra blandt andet Dansk Erhverv og Danske Regioner.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier