PolicyWatch

Trump: Mays aftale med EU stopper handel med USA

Brexit-aftalen lyder som en god aftale for europæerne, siger USA's præsident Donald Trump. Men den forhindrer handel med USA, siger han. Det bestrider den britiske premierminister dog. (opdateret)

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Andrew Harnik

(Opdateret 12.40 med afsnit om Theresa May og EU-kommissionens syn på aftalen)

USA's præsident, Donald Trump, mener, at den aftale, der blev indgået mellem EU og Storbritannien i weekenden om britisk udtræden af EU, lyder som en god aftale for europæerne.

Men den kan ramme den britiske handel med USA.

"Det lyder for mig som en god handel for EU," siger Trump til journalister foran Det Hvide Hus.

"Vi er nødt til at se alvorligt på, om Storbritannien får lov til at handle eller ej. Altså, hvis man ser på aftalen lige nu, så må de ikke handle med os, og det vil ikke være en god ting. Det ønsker jeg slet ikke," siger den amerikanske præsident.

"Jeg tror slet ikke, de ønsker det overhovedet. Det ville være en meget negativ ting ved aftalen."

Trump udtrykker håb om, at May vil være i stand til at rette op på aftalen.

Ifølge BBC News mener den britiske premierminister, Theresa May, dog ikke, at der er noget i den nuværende aftale, som forhindrer Storbritannien i at forhandle en handelsaftale på plads med USA, når overgangsperioden efter udmeldelsen udløber.

Adspurgt om, hvordan EU-kommissionen så på spørgsmålet, sagde cheftalsmand Margaritis Schinas på et pressemøde, at Theresa May allerede havde besvaret det, og at han ikke havde yderligere kommentarer.

Den britiske premierminister afsluttede i weekenden 17 måneders meget besværlige forhandlinger om en skilsmisse med de øvrige 27 EU-lande.

Aftalen forudser, at Storbritannien indtil videre forbliver en del af EU's toldunion.

Men May vil få meget svært ved at få godkendt aftalen i det britiske parlament. Snesevis af hendes egne konservative ventes at stemme imod. Det samme gælder de ti medlemmer af regeringens nordirske støtteparti, DUP, samt oppositionspartiet Labour.

Mere fra PolicyWatch

Beredskabsniveau hævet til næsthøjeste niveau efter gaslæk

Efter to lækager på gasledningen Nord Stream 1 og en lækage på Nord Stream 2 i Østersøen har Energistyrelsen hævet beredskabsniveauet til næsthøjeste niveau. Det betyder, at sektorens selskaber skal være opmærksomme på sikkerheden omkring deres anlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier