May efter afstemning: Nu fortsætter vi arbejdet med at levere brexit

Den britiske premierminister tager torsdag til topmøde i Bruxelles efter tillidsafstemningen i sit eget parti.
Premierminister Theresa May skal torsdag til EU-topmøde i Bruxelles. | Foto: Oli Scarff/Ritzau Scanpix
Premierminister Theresa May skal torsdag til EU-topmøde i Bruxelles. | Foto: Oli Scarff/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Storbritanniens premierminister, Theresa May, har en "fornyet mission", efter hun onsdag aften klarede sig igennem en tillidsafstemning i sin konservative parlamentsgruppe.

"Efter denne afstemning skal vi nu videre i arbejdet med at levere brexit til det britiske folk og opbygge en bedre fremtid for dette land," siger May i en kort udtalelse.

Hun lover at lytte til de partifæller, der har udtrykt mistillid til hende.

200 konservative politikere bakkede op om May i tillidsafstemningen, mens 117 stemte imod hende.

"Jeg er taknemmelig for støtten, men et betydeligt antal kolleger stemte imod mig, og jeg har lyttet til det," de sagde, siger May.

En fornyet mission

Hun har nu en "fornyet mission", der går ud på at samle landet igen, siger hun og opfordrer politikere på alle sider til at stå sammen.

"Her er vores fornyede mission: at levere det brexit, som folk stemte for, at samle landet igen, og at opbygge et land, der reelt fungerer for alle," opsummerer hun.

Premierministeren tilføjer, at hun vil tage tilbage til Bruxelles torsdag og bede om "retlige og politiske forsikringer" om den såkaldte bagstopper.

"Jeg har hørt, hvad Underhuset sagde om bagstopperen i Nordirland, og når jeg kommer til Bruxelles i morgen, vil jeg bede om retlige og politiske forsikringer, der vil dæmpe de bekymringer, som parlamentsmedlemmerne har om dette emne," siger May.

Bagstopperen er det arrangement, der skal gøre, at man undgår en hård grænse mellem det britiske Nordirland og EU-landet Irland.

Samtidig er det et af de punkter i brexitaftalen, der har skabt mest debat.

Konservative EU-skeptikere frygter, at bagstopperen kan betyde, at Storbritannien hænger fast i EU's toldunion på ubestemt tid.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også