PolicyWatch

Forhandlinger om copyright-direktiv er udsat til januar

Det østrigske EU-formandskab har skubbet forhandlingerne, der skal gøre et nyt copyright-direktiv i EU til virkelighed, til januar, efter de seneste forhandlinger er endt uden resultat.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Jenny Kane

Det bliver ikke i år, at EU får en ny copyright-politik på plads, skriver Danske Medier.

Forhandlinger mellem Ministerrådet, EU-Kommissionen og Europa-Parlamentets repræsentant torsdag om det nye direktiv endte uden resultat, og forhandlingerne fortsætter i stedet i slutningen af januar.

I september stemte Europa-Parlamentet med 438 stemmer ja til et udspil til en ny copyrightlov. Det indebærer bl.a., at platforme som f.eks. Youtube får ansvar for, at der ikke sker brud på copyright, når brugere uploader indhold, og at korte artikeluddrag i f.eks. Google-søgninger også omfattes af copyright.

Ministerrådet har vendt sig imod den del af udspillet, der handler om at omfatte brudstykkker af ophavretsbeskyttet indhold af copyright, mens europæiske udgivere herunder de private mediers organisation, Danske Medier, støtter Europa-Parlamentets forslag.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstermedie MediaWatch.

Mere fra PolicyWatch

Total Energies producerer 10 procent mere i Danmark end ventet

Den franske oliekæmpe Total Energies har med en række tiltag siden foråret fået en større olie- og gasproduktion ud af den danske del af Nordsøen. Selskabet har en stribe nye brønde på vej over de næste år, men det har højeste prioritet at få det enorme Tyra-felt op at køre igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier