PolicyWatch

Svækket K kan koste dansk indflydelse i EU

Som det eneste danske parti i Europa-Parlamentet er de Konservative med i den magtfulde EPP-gruppering – bliver partiets spidskandidat ikke vagt ind, kan det koste dansk indflydelse i EU.

Foto: EU

Danmark kan miste sin eneste stemme i det den magtfulde og indflydelsesrige gruppe, EPP, i Europa-Parlamentet. Det sker, hvis Det Konservative Folkeparti, der er det eneste danske parti, der er med i gruppen, ikke får valgt spidskandidaten Pernille Weiss ind ved EP-valget i maj.

Det skriver Berlingske.

”Det er vigtigt for et land at sidde med i den største og mest magtfulde gruppe i Europa-Parlamentet, så danske prioriteter, synspunkter og værdier kan få fodfæste i EU. EPP fungerer også som en brobygger til de andre beslutningsorganer i EU,” siger Marlene Wind, der er Professor og EU-ekspert ved Københavns Universitet.

Blandt de danske partier er det kun Det Konservative Folkeparti, der er med i EPP-gruppen i Europa-Parlamentet. Gruppen består af kristendemokrater og konservative fra alle EU-lande. Hvis det ikke lykkes for de Konservatives spidskandidat at blive valgt ind, er det ifølge professoren uklart, hvad danske interesser skal gøre i den situation.

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier