PolicyWatch

Kristensen Berth vil lave magtfuld indvandrerkritisk gruppe i EU-parlamentet

De indvandrekritiske stemmer i EU-parlamentet skal synge sammen efter EP-valget, hvis der skal opnås reel politisk indflydelse, siger DF’s EU-ordfører Kenneth Kristensen Berth. Han udelukker dog samarbejde med to partier på forhånd.

Foto: /ritzau/DRESLING JENS

Flere steder i Europa har en kritisk indstilling til indvandring vundet indpas blandt vælgerne, og det afspejler sig også i EU-Parlamentet. Men de EU- og indvandrekritiske partier har ikke været gode nok til at samarbejde for at opnå indflydelse, siger Dansk Folkepartis EU-ordfører Kenneth Kristensen Berth i et interview med Altinget.dk.

Partier i EU-Parlamentet organiserer sig og samarbejder i større gruppe for at vinde indflydelse. På den EU-kritiske højrefløj, til højre for den store kristendemokratiske gruppe, EPP, hvor Dansk Folkeparti står, har partierne dog ikke kunne organisere sig i mindre end tre grupper.

Grupperne dækker partier som det polske regeringsparti, PiS, italienske Lega, britiske UKIP og Marine Le Pens Rassemblement National.

Men nu er tiden kommet til partierne slår pjalterne sammen, argumenterer Kenneth Kristensen Berth, der understreger, at de tre grupper kan udgøre omkring 25 pct. af Europa-Parlamentet, hvis de finder sammen.

"Det ville jo potentielt gøre den gruppe meget, meget stor. Og dermed også til en reel spiller i Europa-Parlamentet," siger Kenneth Kristensen Berth.

Han udelukker dog samarbejde med  græske Gyldent Daggry og tyske NPD.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier