PolicyWatch

Medie: Frankrig blokerer handelsaftale med USA

Mens Tyskland ønsker sig en EU-handelsaftale med USA så hurtigt som muligt, vil Frankrig vente til efter europaparlamentsvalget.

Foto: Ritzau Scanpix

BRUXELLES

En handelsaftale mellem EU og USA er ikke lige på trapperne, skriver det tyske medie Handelsblatt. Ifølge mediets kilder blokerer Frankrig nemlig for, at EU's handelskommissær Cecilia Malmström får det mandat, hun har brug for, til at få forhandlingerne i mål.

Den franske regering, der har præsident Emmanuel Macron i spidsen, vil angiveligt ikke give hende mandatet, før valget til Europa-Parlamentet er overstået i slutningen af maj.

Omvendt vil Tyskland gerne have en aftale på plads så hurtigt som muligt, hvilket ikke mindst skal ske for at sikre, at den amerikanske præsident Donald Trump ikke gør sine trusler om at lægge told på europæiske biler og bildele til virkelighed.

Cecilia Malmström er i gang med de indledende drøftelser med USA's handelsrepræsentant Robert Lighthizer, men hun vil ikke kunne indgå en konkret aftale, før EU's ministerråd har godkendt hendes mandat.

Relaterede

PolicyWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier