PolicyWatch

Medie: Frankrig blokerer handelsaftale med USA

Mens Tyskland ønsker sig en EU-handelsaftale med USA så hurtigt som muligt, vil Frankrig vente til efter europaparlamentsvalget.

BRUXELLES

En handelsaftale mellem EU og USA er ikke lige på trapperne, skriver det tyske medie Handelsblatt. Ifølge mediets kilder blokerer Frankrig nemlig for, at EU's handelskommissær Cecilia Malmström får det mandat, hun har brug for, til at få forhandlingerne i mål.

Den franske regering, der har præsident Emmanuel Macron i spidsen, vil angiveligt ikke give hende mandatet, før valget til Europa-Parlamentet er overstået i slutningen af maj.

Omvendt vil Tyskland gerne have en aftale på plads så hurtigt som muligt, hvilket ikke mindst skal ske for at sikre, at den amerikanske præsident Donald Trump ikke gør sine trusler om at lægge told på europæiske biler og bildele til virkelighed.

Cecilia Malmström er i gang med de indledende drøftelser med USA's handelsrepræsentant Robert Lighthizer, men hun vil ikke kunne indgå en konkret aftale, før EU's ministerråd har godkendt hendes mandat.

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier