Fransk finansminister går nu også efter global aftale om digital skat

Bruno Le Maire, Frankrigs finansminister, har været den største fortaler for en EU-aftale om digital beskatning. Han erkender nu, at man ikke når en aftale i marts, men tror i stedet på, at man kan nå en global aftale i år.
Den franske finansminister, Bruno Le Maire, erkender nu, at det ikke er muligt at nå til enighed om en europæisk løsning om digital skat. | Foto: Ritzau Scanpix/Ludovic Marin
Den franske finansminister, Bruno Le Maire, erkender nu, at det ikke er muligt at nå til enighed om en europæisk løsning om digital skat. | Foto: Ritzau Scanpix/Ludovic Marin

BRUXELLES

Frankrig har presset hårdt på for at indføre nye skatteregler i EU, så det bliver muligt at beskatte de store techvirksomheder. Nu erkender finansminister Bruno Le Maire imidlertid, at der ikke kommer en aftale på plads i marts, som han ellers tidligere har hævdet.

Det skriver flere internationale medier som Le Figaro og Reuters.

For at ændre på EU's skatteregler skal alle medlemslande være enige, men især Danmark, Sverige og Irland har strittet imod at indføre regler for EU alene.

I stedet har den danske finansminister, Kristian Jensen (V), argumenteret for, at man bør lave en global aftale i regi af OECD for at opdatere de internationale skatteregler, så de passer til en digital verden, hvor værdi ikke nødvendigvis skabes, hvor en virksomhed befinder sig fysisk.

OECD meldte ud tidligere på året, at man ville gå i gang med at forhandle om reglerne, og at man forventede at nå til enighed senest i 2020. Det er de forhandlinger, Bruno Le Maire nu kaster sin styrke bag.

Le Maire fortalte torsdag til fransk tv, at han har haft samtaler med sine kolleger fra USA og Irland, som begge støtter forsøget på at lave nye regler, og det gør ham optimistisk.

"Jeg tror, vi kan nå til en ny aftale og en fælleseuropæisk position i OECD," sagde han og fortsatte:

"Med EU-Kommissionens position og støtte fra USA kan vi få foreslået en digital skat på internationalt niveau ved udgangen af 2019."

Om to uger holder OECD en høring i Paris, hvor interessenter kan komme med input til, hvordan man skal skrue de nye skatteregler sammen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også