PolicyWatch

Ørsted ser danske muligheder i EU's energistrategi

Elektrificering af nøglesektorer bør være i fokus i EU's langsigtede energistrategi, mener Ørsted, der ser dansk mulighed for at blive førende i indsatsen med at elektrificere varmesektoren.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Danmark bør arbejde for et øget fokus på elektrificering af nøglesektorer, når EU's energi- og klimaministre mandag og tirsdag mødes for at diskutere EU's energipolitik frem mod 2050, mener Ørsted.

Det skriver Børsen.

Ifølge Ørsted kan Danmark udnytte EU-Kommissionens udspil om, at EU udelukkende skal bruge vedvarende og grønne energikilder i 2050.

"Elektrificering har lidt karakter af at være elefanten i rummet. Det er svært og kræver investeringer i forskning og udvikling. Danmark har muligheden for at blive førende i indsatsen med at elektrificere varmesektoren, og der skal man fra hjemlig side være vaks ved havelågen og sikre, at vi følger med udviklingen og kan udløse den mulige gevinst, der også kan være for dansk industri," siger Ulrik Stridbæk, politisk chef i Ørsted, til Børsen.

Kommissionen lægger op til, at ambitionen om at al energi skal komme fra vedvarende kilder i 2050 blandt andet skal ledsages af 15 mia. euro (ca. 110 mia. kr.) til investering i grøn teknologi og innovation.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier