PolicyWatch

Viktor Orbán overvejer at trække sit parti fra EU-gruppe

Flere partier vil smide Viktor Orbáns parti ud af stor EU-gruppe. Nu overvejer han selv at trække partiet.

Foto: Ritzau Scanpix

Den ungarske premierminister, Viktor Orbán, vil muligvis trække sit nationalistiske regeringsparti, Fidesz, ud af EPP-gruppen i EU-Parlamentet.

Det siger han fredag i et radiointerview. Udmeldingen kommer, efter at flere europæiske partier har sagt, at de vil have Fidesz smidt ud af EU-gruppen.

"Hele den her diskussion ender måske med, at Fidesz finder en plads uden for EPP," siger premierministeren.

Den konservativt-borgerlige gruppe EPP (European People's Party) er den største gruppe i EU-Parlamentet. Det er blandt andet også her, at De Konservative fra Danmark hører til.

Modstanden mod Orbán går på, at han blandt andet har kritiseret EU's integrationspolitik og kommissionsformand Jean-Claude Juncker.

Partiet Fidesz er desuden blevet kritiseret for at ignorere grundlæggende retsprincipper og for at indskrænke ytringsfriheden i landet.

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier