PolicyWatch

Konservative topfolk til May: Aflys brexitafstemningen

Som det ser ud nu, vil May lide nederlag, siger partikilde til avis forud for tirsdagens afstemning om brexit.

Foto: Ritzau Scanpix/AP Photo/Frank Augstein

Højt placerede lovgivere i den britiske premierminister Theresa Mays konservative parti opfordrer hende til ikke at sende sin brexitaftale til afstemning tirsdag.

De siger til avisen The Times, at hun risikerer at tabe stort, når parlamentet igen skal forhandle om den udtrædelsesaftale, hun har forhandlet på plads med EU.

Hun sendte i januar aftalen, som hun havde indgået med EU's forhandlere om brexit, til afstemning første gang. Den blev nedstemt med to tredjedele af stemmerne i parlamentet.

Siden da har hun forsøgt at forhandle med EU om at få indrømmelser på den såkaldte backstop, altså den forsikringsordning som skal sikre en åben grænse mellem Irland og Nordirland, men det er dog ikke lykkedes.

I stedet anbefaler de konservative medlemmer i The Times, at May i stedet for den nuværende brexitaftale fremlægger et forslag til en aftale med EU, der vil være acceptabel for de konservative - og som samtidig holder partiet sammen og lægger pres på Bruxelles.

"Som det ser ud nu, vil hun lide nederlag," siger en højtplaceret kilde i partiet.

/ritzau/

Mere fra PolicyWatch

Ørsted vil ikke blandes ind i frasalg

Energiselskabet vil koncentrere sig om den grønne omstilling, konstaterer formand for Ørsted efter Venstres udspil om et statsligt frasalg af dele af forretningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier