PolicyWatch

Nej til brexitaftale skuffer danske politikere

Flere danske politikere mener, at deres britiske kolleger skal løse brexit-udfordring. Læs reaktioner her.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Opdateret med yderligere kommentar fra Lars Løkke Rasmussen kl. 21.46.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kalder det "meget trist", at premierminister Theresa May fik nedstemt sin brexitaftale i det britiske parlament tirsdag.

Det skriver han på Twitter, og en række andre politikere har også udtrykt frustration over, at aftalen ikke blev stemt igennem.

Det britiske parlament skal efter planen holde en ny afstemning onsdag. Her skal der tages stilling til, hvorvidt politikerne kan nikke ja til et brexit uden aftale.

Hvis de ikke kan det, skal der igen stemmes torsdag. Her handler det om en mulig udskydelse af briternes farvel til EU, der lige nu ligger til at finde sted 29. marts. 

Her et overblik over danske reaktioner: 

  • Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på Twitter:

"Meget trist."

"Dybt skuffet over resultatet af brexitafstemningen i aften. Trods klare EU-forsikringer om bagstopperen nærmer vi os et kaotisk scenarie med et no-deal-brexit. Tiden er ved at rinde ud. Vi vil intensivere vores forberedelser på no-deal. (Dette tweet har Løkke skrevet på engelsk, red.)."

  • Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) i skriftlig kommentar:

"Jeg synes, at det er rigtig ærgerligt, at det britiske parlament nu endnu en gang har vendt tommelfingeren nedad til en aftale mellem den britiske regering og EU."

"Bolden ligger nu igen på briternes banehalvdel. Det må være op til den britiske regering og det britiske parlament at komme med løsninger på vejen frem." 

  • Nicolai Wammen, politisk ordfører hos Socialdemokratiet på Twitter:

"Dybt alvorlig situation for Storbritannien, EU og Danmark. Der er dog stadig 17 dage tilbage til at sikre en fornuftig skilsmisse. Bolden ligger nu hos May og parlamentet. Behov for at alle partier i Storbritannien bidrager til en løsning." 

  • Morten Østergaard, formand for De Radikale på Twitter:

"Brexit er et politisk kaos bygget på uansvarlighed fra første færd og nærmest hver eneste dag siden. Hvor det ender, kan ingen vide i skrivende stund, men man kan da håbe, at nogen snart føler sig kaldet til andet end at spænde ben."

  • Uffe Elbæk, leder af Alternativet på Twitter:

"Totalt brexitsammenbrud i London. Det politiske system i UK er gået i demokratisk baglås. Nu kan man kun håbe, at de beder om en udsættelse. Og at de bruger tiden til en ny folkeafstemning."

  • Brian Mikkelsen, direktør for interesseorganisationen Dansk Erhverv:

"Situationen er mere alvorlig end nogensinde. Usikkerhed er gift for erhvervslivet og samfundsøkonomien, og vi nærmer os nu det værst mulige udfald."

"Et no-deal brexit vil have helt uoverskuelige konsekvenser for økonomien."

Hæs May vil kæmpe videre efter nyt nederlag om brexit

Theresa Mays brexitaftale stemmes ned af stort flertal 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier