PolicyWatch

Medie: Nord Stream 2 planlægger at omgå nye gasregler i EU

Angiveligt planlægger Nord Stream at flytte en del af sin nye rørledning over i et selvstændigt selskab, så Nord Stream 2 på den måde kan undgå at komme under EU's gasmarkedsregler.

BRUXELLES

Det har kostet mange, lange hårde forhandlinger i EU at blive enige om en tilføjelse til gasdirektivet, så nye rørledninger fra tredjelande - blandt andet Nord Stream 2 - vil være omfattet af EU's gasmarkedsregler.

Men alle anstrengelserne for at få Nord Stream 2 under EU's regler kan vise sig at være spildt. I hvert fald skriver Financial Times, at selskabet i øjeblikket arbejder på en ny plan, som kan omgå reglerne.

Tre unavngivne kilder siger til avisen, at Nord Stream 2 undersøger muligheden for at lægge de sidste 50 kilomater af rørledningen over i et selvstændigt selskab, for på den måde vil den resterende del af ledningen ikke være omfattet af EU's regler.

Det vil altså sige, at Nord Stream vil kunne forhandle betingelserne for 1200 km af rørledningen på plads med Tyskland uden for EU's regler om blandt andet gennemsigtighed om tarifferne og tredjepartsadgang.

Til gengæld vil det nye selskab og de sidste 50 km være omfattet af EU's gasdirektiv.

Ifølge Financial Times er planen stadig på et tidligt stadie, og Nord Stream-selskabet har afvist at kommentere den.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier