PolicyWatch

Bryggeriforeningen: EU står i vejen for danske tapperiers klimakamp

Tapperierne i Danmark har sat sig for at nedsætte forbruget af ny plast, men det modarbejder EU, mener Niels Hald, direktøren i Bryggeriforeningen.

Foto: Ajs Nielsen

Danske tapperier satte sig i 2018 et mål om, at der skal være mindst 50 pct. genbrugsplads i anvendte plastflasker i 2025. Det har ledt til at tapperierne brugte 22,7 pct. mere genbrugsplast i 2018, svarende til 570 mindre ton ny plast, sammenlignet med året før.

Niels Hald, adm. direktør i bryggeriforeningen, mener dog, at EU står i vejen for målsætningen, fremgår af et debatindlæg i Børsen.

"Desværre modarbejder en EU-forordning vores mulighed for at opnå 50 pct. genbrugsplast i flaskerne. Den forhindrer nemlig, at tapperierne må kalde plast for "genanvendt", hvis plasten er renset via en ny proces – såkaldt depolymerisering. Denne proces går ud på at nedbryde plasten til dens enkelte byggeklodser, rense dem og derpå sætte byggeklodserne sammen, så de bliver til plast igen," skriver formanden i avisen.

Han mener problemet er, at EU dermed reducerer incitamentet til at bruge genanvendt plast fra denne proces, som ellers kan øge mængden af genbrugsplast betydeligt. Derfor opfordrer Bryggeriforeningen regeringen til at tillade depolymerisering til at genanvende plast.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier