PolicyWatch

Sådan dækker PolicyWatch europaparlamentsvalget

Søndag og mandag følger PolicyWatch europaparlamentsvalget tæt. Følg med, når resultaterne tikker ind, og få et overblik over, hvordan fremtidens EU tegner til at se ud.

Folk stemmer på Københavns Rådhus i København under Europa-Parlamentsvalget 2019, søndag den 26. maj 2019. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

BRUXELLES

I dag søndag går danskerne til stemmeurnerne for at sætte deres krydser til europaparlamentsvalget, og PolicyWatch er med, når resultaterne begynder at komme.

Allerede fra klokken 18 søndag aften forventes de første estimater at blive offentliggjort.

PolicyWatch vil være til stede både i Bruxelles, hvor vi holder øje med den internationale udvikling, og i København, hvor vi følger med i, hvilke 13 danske politikere, der får et sæde i parlamentet.

Klokken 18 regner Europa-Parlamentet med at kunne offentligøre estimater for resultaterne i Østrig, Cypern, Tyskland, Grækenland, Irland, Malta og Holland.

Klokken 19 kommer der estimater fra Kroatien og Bulgarien.

Når de danske valgsteder lukker klokken 20, bliver vi klogere på, hvordan valget ser ud til at lande i Danmark, Frankrig og Spanien.

Baseret på de 12 lande, hvor parlamentet allerede har offentliggjort exit-polls, forventes det at første bud på, hvordan det samlede parlament kommer til at se ud, kan præsenteres omkring klokken 20.15.

En gang i timen bliver estimaterne for de nationale valg offentliggjort, og et kvarter senere opdaterer parlamentet sit estimat for, hvordan sæderne i hele parlamentet bliver fordelt.

Sådan går det frem til 23.15, hvor der er resultater eller exit-polls fra samtlige 28 lande, hvor parlamentets valgeksperter med lidt større sikkerhed vil kunne sige noget om, hvordan de kommende parlament bliver sammensat.

Det estimat vil blive opdateret løbende hen over aftenen og natten, indtil det begynder at tynde ud i informationerne. Derefter vil parlamentets embedsmænd lukke ned for natten og genoptage arbejdet mandag.

PolicyWatch er med, til det sidste estimat er offentliggjort.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier