PolicyWatch

Kristian Jensen: EP-succes skal give boost før folketingsvalget

Finansministeren glæder sig over, at Venstre ifølge de første målinger ser ud til at få et tredje EP-mandat.

Finansminister Kristian Jensen (V). | Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Der er glæde at spore i Venstres top, efter at de første valgstedsmålinger blev offentligt klokken 20 ved søndagens valg til Europa-Parlamentet. 

Ifølge målinger fra både DR og TV2 ligger Venstre til at gå et mandat frem, så partiet får tre mandater. 

Det glæder finansminister Kristian Jensen (V), også med henblik på folketingsvalget 5. juni.

"Hvis vi får det valgresultat, der ligger, så vil det for alle de frivillige, VUerne (Venstres Ungdom, red.), alle medarbejderne i Venstre og alle vores kandidater være et rygstød før den sidste halvanden uges slutspurt af valgkampen."

"Så det er ganske positivt. Men det er to forskellige valgkampe, så vi kan ikke bare sige, at fordi resultatet ser ud på én måde ved valget til Europa-Parlamentet, at det så overføres en til en."

"At man får en succes her, avler interesse og energi for at køre videre og få en succes også næste gang. Med halvanden uge tilbage er der stadig utrolig mange danskere, der ikke har besluttet sig endnu."

"Det er dem, vi skal overbevise om, at de skal stemme på Venstre," siger Kristian Jensen. 

Venstre, der har Morten Løkkegaard som spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget, ser ifølge meningsmålingerne ud til at få svært ved at beholde regeringsmagten sammen med Liberal Alliance og De Konservative efter folketingsvalget. 

Socialdemokratiet, som ligger til at overtage regeringsmagten, ser også ud til at klare sig godt ved Europa-Parlamentsvalget. 

Ifølge den første valgstedsmåling fra DR lå partiet til at få fire mandater. 

"Det betyder, at de også går hjem med en god fornemmelse i aften og vil slås noget ekstra for det," siger Kristian Jensen.

"Men nu må vi se, som jeg kan se på nogle af exit polls’ene, ligger det 14. mandat og vipper lidt mellem Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti," siger han. 

Det 14. mandat er det ekstra mandat, som Danmark får, når Storbritannien er udtrådt af EU.

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier