PolicyWatch

Karsten Hønge giver SF's andet EP-mandat videre til 21-årig

SF's Karsten Hønge vil hellere blive i Folketinget frem for at få en plads i Europa-Parlamentet. (Opdateret 19.55)

Karsten Hønge (T.H) giver sit mandat i EU-parlamentet videre til den 21-årige Kira Marie Peter-Hansen | Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Karsten Hønge giver SF's andet mandat i Europa-Parlamentet videre til 21-årige Kira Marie Peter-Hansen.

Karsten Hønge blev med 19.687 stemmer nummer to blandt SFs kandidater ved valget til Europa-Parlamentet søndag, hvor partiet fik to pladser.

Den politiske ordfører vil imidlertid satse på at få forlænget sit mandat i Folketinget ved valget 5. juni.

"Vi har haft en god og lang dialog i ledelsen, hvor vi har endevendt alle sten," siger Karsten Hønge til Ritau og tilføjer:

"Og med udsigten til en periode i Folketinget, som mildest talt vil blive meget usikker, og hvor der vil blive meget omskiftelighed, så mener jeg, vi har brug for, at vi trækker på de kræfter, der har en erfaring i at være der og sørge for, at SF stadig sejler støt og godt, som partiet har gjort de seneste par år. Vi synes, det er vigtigt at få indflydelse i det nye folketing, og det bliver nok en noget kaotisk omgang. Så vi og jeg synes, det er vigtigt, at jeg bliver i Danmark."

SF ligger til stor fremgang i meningsmålingerne før folketingsvalget.

Partiet har budt sig til som regeringspartner for Socialdemokratiet, hvis S får magten efter valget.

Uanset hvad vil et styrket SF få en rolle som støtteparti for Socialdemokratiet, der går til valg på at danne regering alene.

Margrete Auken blev med 199.522 stemmer suveræn topscorer for SF ved søndagens valg til Europa-Parlamentet.

21-årige Kira Marie Peter-Hansen blev nummer tre med 15.765 stemmer.

Hun er økonomistuderende, bosat på Nørrebro og bliver det næstyngste medlem af EU-Parlamentet, når hun overtager det mandat, som var tiltænkt Karsten Hønge.

"Vi er så heldige og privilegerede, at vi med Kira har en fantastisk kandidat, virkelig en, som jeg ser som en grøn komet på den politiske venstrefløj."

"Hun vil i den grad kunne udfylde pladsen i Europa-Parlamentet," siger Karsten Hønge.

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier