PolicyWatch

Analyse: Polsk klimablokade øger presset på danske virksomheder

Mens de røde partier i Danmark trykker speederen i bund på klimafronten, så står det anderledes til i EU. Det vil øge afstanden mellem klimaambitionerne i Danmark og resten af EU, hvilket kan være gift for danske virksomheders konkurrenceevne.

Pernille Skipper (EL) og Pia Olsen Dyhr (SF) er under regeringsforhandlingerne blevet enige med Mette Frederiksen (S) i, at de danske drivhusgasser skal reduceres med 70 pct. i 2030 i forhold til niveauet i 1990. | Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Sjørup

Det er lidt af et slag i ansigtet på danske virksomheder, at den polske premierminister Mateusz Morawiecki på et EU-topmøde torsdag aften og nat har blokeret for, at den europæiske union skal arbejde for at være helt klimaneutralt i 2050.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier