DI: 30 pct. løft i eksporten til Mercosur-lande er realistisk efter aftale

Dansk Industri mener, at Danmarks eksport af især medicinske produkter til de fire sydamerikanske Mercosur-lande realistisk kan stige 30 til 50 pct. som følge af den nye frihandelsaftale med regionen.
Argentinas præsident Mauricio Macri taler her med Europa-Kommissionens formand Jean-Claude Juncker ved G20-topmødet i Osaka. | Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Jorge Silva
Argentinas præsident Mauricio Macri taler her med Europa-Kommissionens formand Jean-Claude Juncker ved G20-topmødet i Osaka. | Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Jorge Silva

Der er en mærkbar eksportstigning på vej til de danske virksomheder, der eksporterer til Brasilien, Argentina, Paraguay og Uruguay, efter at EU fredag aften lukkede en længe ventet frihandelsaftale med landene.

Det vurderer Peter Thagesen, der er underdirektør i Dansk Industri, i et interview med TV 2.

"Hvis vi tager udgangspunkt i, hvad vi ved fra andre lignende handelsaftaler, så er det ikke urealistisk, at eksporten, når aftalen er fuldt [implementeret], vil stige med 30 til 50 pct," siger han til TV 2.

Det er især medicinalvirksomheder, der står til at få et salgsløft af aftalen med de fire lande, der har forhandlet med EU samlet under navnet Mercosur.

Danmark eksporterer for cirka 6,6 mia. kr. til de fire lande og ifølge Dansk Industri bliver handlen domineret af medicinske produkter. Ifølge EU vil 91 pct. af alle toldsatser på eksport til de fire sydamerikanske lande forsvinde med aftalen.

EU indgår sin største handelsaftale nogensinde 

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også