Mette Frederiksen parat til enegang i beskatning af tech-giganter

Den danske statsminister vil afvente resultatet af OECD-forhandlinger om hårdere beskatninger af tech-giganter, men Mette Frederiksen (S) er parat til dansk enegang med andre EU-lande, hvis der ikke opnås en løsning.
Foto: HANNIBAL HANSCHKE/REUTERS / X02197
Foto: HANNIBAL HANSCHKE/REUTERS / X02197

Som sit første udenlandsbesøg som dansk statsminister var Mette Frederiksen (S) i går på officielt visit hos Tysklands forbundskansler Angela Merkel. Her diskuterede de to statsledere blandt andet beskatning af tech-giganter som Google, Apple og Facebook.

Det skriver Børsen.

Efterfølgende fastslog Mette Frederiksen, at den nye regering har en markant anderledes holdning på området end den tidligere under Lars Løkke Rasmussens ledelse. Nu er Danmark klar til at gå længere i beskatningen af de globale techselskaber.

"Jeg er villig til at gå hele vejen. Nu er der et spor i OECD, fordi Kommissionens forslag faldt. Tyskernes forslag er, at hvis det ikke lykkes i OECD, er man klar til et europæisk spor. Jeg tager den lige et skridt videre. Hvis vi ikke får et europæisk spor, er jeg villig til at gå enegang med de øvrige lande i EU, der vil være med," siger Mette Frederiksen til Børsen.

Ifølge statsministeren var den tidligere regeringen i "meget kedeligt selskab", da den sammen med en håndfuld andre lande afviste at være med til at indgå i en fælles europæiske løsning.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstermedie ITWatch.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også