PolicyWatch

Signaler fra nyvalgt kommissionsformand giver lange udsigter for en frihandelsaftale med USA

Ursula von der Leyen er blevet valgt som ny formand for EU-Kommissionen. Hendes signaler om handelsaftaler gør det ikke lettere at lande en handelsaftale med USA, lyder det fra flere sider.

Et flertal i Europaparlamentet har tirsdag stemt for Ursula von der Leyen som ny formand for EU-kommissionen. | Foto: Frederick Florin / AFP / Ritzau Scanpix

Danske virksomheder, der ønsker lettere adgang til det amerikanske marked, må spejde langt efter en hurtig handelsaftale med USA, efter at Ursula von der Leyen tirsdag aften blev valgt som ny formand for EU-Kommissionen, da 383 medlemmer af Europa-Parlamentet stemte for hende.

Den nye kommissionsformand har nemlig allerede gjort det klart, at nye handelsaftaler med hende som kommissionsformand skal indeholde et såkaldt bæredygtighedskapitel.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier