PolicyWatch

Christine Lagarde træder officielt af som formand i september

IMF-formand Christine Lagarde, der har udsigt til jobbet som ny direktør for Den Europæiske Centralbank, meddeler tirsdag, at hendes officielle opsigelse vil have effekt fra 12. september.

Foto: Jim Watson / AFP / Ritzau Scanpix

Formanden for den internationale valutafond (IMF), Christine Lagarde, er længe blevet kørt i stilling som ny direktør for Den Europæiske Centralbank, ECB. Tirsdag har hun meddelt sin officielle opsigelse, som vil have effekt fra den 12. september.

Det skriver den internationale valutafond i en pressemeddelelse.

"Med større klarhed om processen for min udnævnelse som ECB-direktør, og den tid det tager, har jeg truffet denne afgørelse i fondens interesse, da det vil fremskynde udvælgelsesprocessen for min efterfølger," siger Christine Lagarde i meddelelsen.

Bestyrelsen i fonden har samtidig accepteret hendes opsigelse, lyder det i meddelelsen. Fonden takker samtidig Lagarde for hendes fornemme arbejde og lederskab.

Bestyrelsen vil herefter straks gå i gang med at finde en afløser, og indtil videre bliver det David Lipton, der vil træde ind som midlertidig topchef for fonden.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier