PolicyWatch

EU forbereder tørkepakke til landmænd

Mens EU-Kommissionen forbereder en støttepakke til unionens landmænd på grund af tørke, melder de danske landmænd om udsigten til en god høst.

Mælkebonde Per Thomasen producerer 20 procent mindre mælk,fordi solen har brændt hans frodige græsmarker, som plejer at fodre køerne. Landmanden tager køerne ind fra den tørre græsmark klokken 10. (Arkiv). | Foto: Ritzau Scanpix

BRUXELLES

Landmænd flere steder i Europa har denne sommer været så hårdt ramt af tørke, at EU-Kommissionen forbereder en støttepakke. Det skriver kommissionen i en pressemeddelelse.

Pakken består af to dele. Dels kan landmændene få udbetalt en højere del af landbrugsstøtten end normalt som forskud, og dels får de en større fleksibilitet i forhold til at bruge jord, som ellers normalt ikke ville blive brugt i produktionen.

"Disse forlængede klimabetingelser er bekymrende for vores landmænd. Kommissionen er fortsat i tæt kontakt med medlemslandene og evaluerer situationen derude," siger Phil Hogan, der er EU's landbrugskommissær, i pressemeddelelsen.

Der er dog ikke meget, der tyder på, at de danske landmænd får brug for støtten. Ritzau skriver tirsdag, at det ser ud til at blive en tidlig og god høst i år.

"Vejret betyder, at de fleste nok lige nu kan finde noget, der er egnet til at høste, mens solen stadig skinner," siger Jens Elbæk, der er afdelingschef for Planteinnovation hos landbrugets rådgivningscenter, Seges, til Ritzau.

Han fortæller, at høsten af vinterbyg som regel giver en indikation af, hvor god høsten af hvede - der er landmændenes helt store afgrøde - ser ud til at blive.

"Med den fine høst for vinterbyggen pt. på fem-ti procent over normalen, så tegner det også til en god hvedehøst," siger Jens Elbæk til Ritzau.

Mere fra PolicyWatch

Ørsted vil ikke blandes ind i frasalg

Energiselskabet vil koncentrere sig om den grønne omstilling, konstaterer formand for Ørsted efter Venstres udspil om et statsligt frasalg af dele af forretningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier