PolicyWatch

Frontfigur i Folkebevægelsen mod EU træder tilbage

Tidligere medlem at EU-Parlamentet Rina Ronja Kari har fået job i virksomheden Dansk Standard.

Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken

Rina Ronja Kari, som er tidligere medlem af Europa-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, skal ikke længere stå i spidsen for den EU-kritiske bevægelse.

Ved valget til EU-Parlamentet 26. maj mistede Folkebevægelsen mod EU sit eneste mandat.

"Jeg har egentligt hele tiden tænkt, at når man får sådan et valgnederlag, så giver det rigtig god mening, at det er nogle andre, der skal stå i spidsen," siger Rina Ronja Kari.

"Det vidste jeg med det samme efter valget, og det har jeg ikke været i tvivl om," tilføjer hun.

I stedet har hun fået job som Public Affairs-konsulent hos den erhvervsdrivende fond Dansk Standard.

Indtil EP-valget 26. maj har Enhedslisten støttet Folkebevægelsen mod EU, men for første gang var partiet også selv på stemmesedlen.

Ved valget gik Folkebevægelsen markant tilbage og fik 3,7 pct. af stemmerne mod 8,1 pct. ved valget i 2014. Til gengæld kunne Enhedslisten sende sin spidskandidat, Nikolai Villumsen, til EU.

Rina Ronja Kari tør ikke spå om, hvorvidt Folkebevægelsen mod EU vil være at finde på stemmesedlen ved EP-valget om knap fem år.

"Organisationen eksisterer, men jeg ved ikke om de stiller op til parlamentsvalget igen," siger Rina Ronja Kari.

"Nu er det tid til at finde ud af, om det er rigtigt at stille op igen, eller om det rigtige er at fortsætte som tænketank eller skabe EU-debat på en anden måde. Den diskussion er kun lige gået i gang," siger hun.

Ydmyg Frederiksen efter EP-valg: Den er ikke hjemme

Rina Ronja Kari: EU-modstanden er ikke død 

Mere fra PolicyWatch

DI-chef takker af med opfordring til konsolidering hos transportlobbyister

Det er vemodigt, men også det rigtige. Det siger Michael Svane, der efter mere end et årti som direktør i DI Transport snart stopper. I et interview med MobilityWatch fortæller han også, hvorfor juristen endte som lobbyist, hans syn på en ny "tektonisk" brydekamp på transportmarkedet og hans helt store ønske til sektorens mange andre interesseorganisationer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier