PolicyWatch

Chefers ret til at forbyde ansattes bijob forsvinder

I nær fremtid forhindres arbejdsgivere i at sige nej til ansatte, der vil arbejde ved siden af det faste job. Det fremgår af et nyligt vedtaget EU-direktiv.

Foto: Uffe Weng/Ritzau Scanpix

Senest om tre år mister arbejdsgiverne retten til at forhindre en ansat i at arbejde i fritiden. Det står klart med sommerens vedtagelse af et nyt EU-direktiv på arbejdsmarkedsområdet.

EU-reglerne betyder, at tunge argumenter som beskyttelse af forretningshemmeligheder eller et stop for interessekonflikter fremover skal i spil for at nedlægge veto mod en ansats fritidsarbejde.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier