PolicyWatch

Irsk kommissær skal i spidsen for EU's handelspolitik

Den nuværende landbrugskommissær, Phil Hogan, fra Irland er blevet nomineret til at have ansvaret for handel i den kommende kommission.

Foto: Tibor Illyes/AP/Ritzau Scanpix

BRUXELLES

Den kommende formand for EU-Kommissionen, tyske Ursula von der Leyen, har tirsdag fremlagt sit forslag til, hvilke kommissærer der skal stå i spidsen for hvilke områder.

På det vigtige handelsområde har hun nomineret irske Phil Hogan, der i dag er landbrugskommissær i Jean-Claude Junckers kommission.

Phil Hogan har været involveret i forhandlingerne om handelsaftaler de seneste fem år, fordi landbrugsområdet ofte spiller en vigtig rolle.

Handelskommissæren bliver ikke mindst vigtig, fordi han får hovedrollen, når der skal forhandles et fremtidigt forhold mellem EU og Storbritannien. Ifølge The Irish Times vil det være et tydeligt signal, at det netop er en irsk kommissær, som kommer til at være primær forhandler.

Inden Phil Hogan kan overtage kommissærposten, skal han dog godkendes af Europa-Parlamentet, der har magt til at blokere for alle nomineringer.

Mere fra PolicyWatch

ECB-økonomer lægger bitcoin i graven

I et indlæg fra Den Europæiske Centralbank (ECB) er der ikke ret stor fidus til kryptovalutaen bitcoin, som ifølge to økonomer holdes kunstigt i live og snart vil være helt irrelevant.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier