PolicyWatch

Flere EU-lande lukker ned for kul

Ungarn og Grækenland udfaser kul, mens sidstnævnte i lighed med Bulgarien og Frankrig hæver deres mål for vedvarende energi.

Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

Der skete ikke så lidt, da EU's energiministre i tirsdags samledes til møde i Rådet. Ministrene var samlet for at diskutere, hvordan EU når sit klimamål om 32 pct. vedvarende energi i 2030, efter at landenes indsendte udkast ifølge Kommissionen har en manko på 1,6 ppt. Det konkrete resultat blev, at Bulgarien, Frankrig og Grækenland lovede at hæve deres mål til respektiv 27, 33 og 35 pct.

Især grækerne tog uventede skridt i en grønnere retning. Ikke blot ved altså at hæve sit VE-mål fra 31 til 35 pct., men også med udmeldingen om at udfase landets kulkraft fra 2028. En kovending i forhold til, at den tidligere græske regering så sent som i sommer kæmpede for at sikre statsstøtte til et nyt kulkraftværk, der var planlagt til at være i drift til langt efter 2050.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier