PolicyWatch

Østersø-kvoter for sild og torsk mere end halveret

Fødevareminister Mogens Jensen (S) kalder det et godt kompromis, der blev nået om fremtidens fiskerikvoter efter forhandlinger i Luxembourg. Nu vil han forsøge at finde en ordning sammen med de fiskere, som står til at blive ramt af de lavere kvoter.

Foto: Jens Dresling

Efter forhandlinger ud på natten er Østersøens fiskeri- og fødevareministre nået til enighed om en aftale for nye kvoter for næste år. Fødevare- og fiskeriminister, Mogens Jensen (S), kalder det over for Børsen et fornuftigt kompromis.

Blandt andet bliver torskekvoten reduceret i den vestlige Østersø med 60 pct., mens sildekvoten i samme område reduceres med 65 pct. Det er en mindre reduktion, end hvad EU-Kommissionen før havde lagt op til, som lød på hhv. 68 og 71 pct.

Flere lande ville indføre kompensation til de berørte fiskere, og det krav var en vanskelig knast. Nu vil ministeren i samarbejde med fiskerne, særligt de mindre både, som vil blive ramt af de lavere kvoter, forsøge at finde passende ordninger, siger han til Børsen:

"Det er et dansk udgangspunkt, at det ikke er fornuftigt, at vi har fiskere på støtte. De skal helst kunne opretholde deres erhverv og sikre deres egen økonomi ved at fiske," siger Mogens Jensen og uddyber: "Der er nogle lande, som er meget fokuserede på, at der skal gives økonomisk støtte og kompensation – på en sådan måde, at du jo nærmest betaler fiskerne for at ligge stille. Men vi fandt et kompromis."

Fødevareminister vil kæmpe for større kvoter trods kritik

Danske Rederier er imod europæiske CO2-kvoter for skibsfarten 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier