PolicyWatch

Amerikansk handelsminister overvejer nye forhandlinger med EU

En ny runde af forhandlinger om en handelsaftale mellem EU og USA kan være et alternativ til at indføre told på europæiske biler og bildele, mener USA's handelsminister Wilbur Ross.

Foto: Costas Baltas/Reuters/Ritzau Scanpix

BRUXELLES

USA forventer i november at lægge importtold på biler og bildele fra Europa, men den plan kan blive skrinlagt, hvis parterne i stedet genoptager forhandlingerne om en handelsaftale.

Det siger USA's handelsminister Wilbur Ross til Financial Times.

"En [mulighed] ville være at sige "Jeg gør bare ikke noget", en anden ville være at indføre told på nogle eller alle [lande]... Den tredje kunne være en form for forhandlinger," siger han.

Wilbur Ross tilføjede, at den amerikanske præsident, Donald Trump, kan vælge at gøre flere forskellige ting, og at man ikke på forhånd kan regne ud, hvad han vælger.

I maj udsatte Donald Trump sin beslutning om, hvorvidt han ville lægge told på import af biler eller ej, i seks måneder, og det er den deadline, som nærmer sig nu. I udgangspunktet ville importtolden gælde for alle lande, men da flere andre store bilproducenter allerede har indgået aftaler med USA, vil tolden sandsynligvis ramme hårdest i EU.

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier