PolicyWatch

Amerikansk handelsminister overvejer nye forhandlinger med EU

En ny runde af forhandlinger om en handelsaftale mellem EU og USA kan være et alternativ til at indføre told på europæiske biler og bildele, mener USA's handelsminister Wilbur Ross.

Foto: Costas Baltas/Reuters/Ritzau Scanpix

BRUXELLES

USA forventer i november at lægge importtold på biler og bildele fra Europa, men den plan kan blive skrinlagt, hvis parterne i stedet genoptager forhandlingerne om en handelsaftale.

Det siger USA's handelsminister Wilbur Ross til Financial Times.

"En [mulighed] ville være at sige "Jeg gør bare ikke noget", en anden ville være at indføre told på nogle eller alle [lande]... Den tredje kunne være en form for forhandlinger," siger han.

Wilbur Ross tilføjede, at den amerikanske præsident, Donald Trump, kan vælge at gøre flere forskellige ting, og at man ikke på forhånd kan regne ud, hvad han vælger.

I maj udsatte Donald Trump sin beslutning om, hvorvidt han ville lægge told på import af biler eller ej, i seks måneder, og det er den deadline, som nærmer sig nu. I udgangspunktet ville importtolden gælde for alle lande, men da flere andre store bilproducenter allerede har indgået aftaler med USA, vil tolden sandsynligvis ramme hårdest i EU.

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier