PolicyWatch

EU-ambassadører udskyder beslutning om brexit

Først i næste uge vil EU beslutte, hvor længe briternes farvel til unionen skal udskydes.

EU's chefforhandler, Michel Barnier, var med til dagens møde i Bruxelles. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

BRUXELLES

Ambassadører fra de 27 EU-lande, der bliver tilbage efter brexit, mødtes fredag formiddag for at diskutere Storbritanniens anmodning om en udsættelse af brexit.

Ifølge flere internationale medier var der enighed om, at EU gerne vil give briterne en forlængelse. Ambassadørerne satte dog ikke en ny brexit-dato på, men vil i stedet fortsætte diskussionerne henover weekenden.

I lørdags sendte den britiske premierminister Boris Johnson et brev til formanden for Det Europæiske Råd, Donald Tusk, hvor han bad om, at brexit blev udsat til udgangen af januar næste år.

Det gjorde han, fordi den aftale, han har indgået med EU, ikke blev stemt igennem det britiske underhus, og den såkaldte Benn-lov pålagde ham derfor at sende brevet. Selv ønsker han en kortere forlængelse af Storbritanniens medlemskab, men det er op til EU at beslutte, hvor lang udsættelsen skal være.

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier