Vestager vil give digitalisering topprioritet i Europa

Digitaliseringen i Europa skal op i et meget højere gear ved at øge satsningen på kunstig intelligens og mobilteknologien 5G. Det varsler den danske EU-konkurrencekommissær Magrethe Vestager i et interview med Berlingske.
Foto: Yves Herman/REUTERS / X00380
Foto: Yves Herman/REUTERS / X00380

Margrethe Vestager er klar til at sætte digitaliseringen helt forrest i Europa.

Sådan lyder meldingen fra den danske konkurrencekommisær i et interview med Berlingske.

Hun overtager om kort tid det overordnede ansvar for digitaliseringen i Europa. I den forbindelse vil hun særligt sørge for en infrastruktur med ordentlige forbindelser, eksempelvis i form af mobilteknologien 5G. Og samtidig øge satsningen på kunstig intelligens, der skal bruges på en tillidsfuld måde.

"Ursula von der Leyen (formand for kommissionen, red.) har givet os en 100-dagsudfordring. Vi skal præsentere rammen for udvikling af kunstig intelligens i Europa. Her har vi noget at bygge på – men så meget har vi ikke. Principperne er, at kunstig intelligens skal være til at stole på: Vi skal vide, hvad der foregår, der må ikke diskrimineres, og der skal kunne stilles nogen til ansvar,"fastslår Margrethe Vestager overfor Berlingske.

Hun varsler samtidig, at det skal være fortid med, at det ikke lykkedes at samle EU-landene om at sørge for på samme tid at gøre klar til 5G-mobilteknologien eller håndtere auktionen over de nødvendige mobilfrekvenser på samme måde.

Udspil til digital skat skal drøftes i næste uge

OECD offentliggør forslag om digital skat 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også