PolicyWatch

Frankrig vil indføre grøn standard for selskaber i EU

Frankrigs finansminister, Bruno Le Maire, opfordrer EU til at indføre tvungen grøn standard for europæiske selskaber. Såkaldt "greenwashing" er stadig et problem, siger ministeren.

Foto: Alain Jocard/AFP / AFP

Frankrig opfordrer til, at EU indfører en tvungen grøn standard for europæiske selskaber og samtidig formulerer en fællesdefinition af "grønne" produkter.

Det siger Frankrigs finansminister, Bruno Le Maire, ifølge Financial Times.

I et interview med avisen opfordrer den franske finansminister til flere grønne tiltag i kampen mod CO2-udledning.

"Vi rykker os ikke hurtigt nok," siger Bruno Le Maire til Financial Times.

"Vi er ved at tabe CO2-kampen, og vi er nødt til at vinde den," fortsætter han.

Ministeren fortæller også, at Frankrig satser på at stoppe alle sine institutioners kulinvesteringer i Europa inden for ti år.

Bruno Le Maire siger til Financial Times, at grøn finansiering er essentiel i overgangen fra fossile brændstoffer til vedvarende energi. Såkaldt "greenwashing", hvor virksomheder pynter sig som klimavenlige uden egentlig at gøre noget for at mindske CO2-udledning, er dog fortsat et problem.

Samtidig anerkender han, at EU tager hånd om sagen med unionens planlagte taksonomi – et regelsæt, der skal fastsætte kravene for, hvornår og i hvor høj grad et produkt er grønt.

Det er dog nødvendigt, at der handles snart og inden udgangen af 2021, mener finansministeren.

Samtidig med Bruno Le Maires opråb er grønne tiltag undervejs andre steder i EU. Både den nye chef for Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde, og EU-Kommissionens topchef, Ursula von der Leyen, har opfordret til grønne tiltag.

Medie: Ny EU-Kommission vil hæve 2030-målet for CO2-reduktion

EU vil lave handlingsplan mod kræft

Mere fra PolicyWatch

Heunicke forventes at deltage i EU-rådsmøde om medicinsk udstyr

Efter bekymringer fra læger og producenter af medicinsk udstyr, der frygter, at der kan komme mangel på udstyr, ser det nu ud til, at fungerende sundhedsminister Magnus Heunicke vil deltage ved fredagens EU-rådsmøde om implementeringen af Medical Device Regulation, MDR.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier