PolicyWatch

Dansk Byggeri: Uambitiøs EU-klimaplan – men glædeligt med mere energirenovering

Der skal gang i energirenoveringen af byggeriet både herhjemme og i EU, hvis vi skal nå det ambitiøse mål om et klimaneutralt EU i 2050. Dertil er EU-Kommissionens Green Deal for uambitiøs, mener Dansk Byggeri.

Michael H. Nielsen, direktør for erhvervs- og brancheservice i Dansk Byggeri. | Foto: PR / Ricky John Molloy / Dansk Byggeri

Onsdag fremlagde EU-Kommissionen et forslag til en ny klima- og miljøaftale, EU Green Deal, hvor det overordnede mål hedder klimagasreduktion på 55 pct. i 2030. I sidste uges aftale om en dansk klimalov hed målet en reduktion på 70 pct.

Overblik: Erhvervslivet roser EU's nye klimaplan

De 55 pct. er derfor for uambitiøst, hvis det større mål skal nås, mener Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri, i en pressemeddelelse.

"I Dansk Byggeri ønsker vi, at EU bliver mere ambitiøse på kort sigt, så det rent faktisk bliver realistisk at levere et klimaneutralt EU i 2050," siger Michael H. Nielsen i meddelelsen.

Han peger dog på, at der også i forslaget er gode ting, som f.eks. at energirenovering igen er kommet øverst på dagsordenen i EU.

Og en handlingsplan for bygge- og anlægsbranchen som ressourcetung sektor er vigtig på tværs af EU.

"Det er helt afgørende for en reel cirkulær omstilling, at vi får skabt et indre marked for genbrugte og genanvendte byggematerialer. Det kræver fælles standarder," siger Michael H. Nielsen i meddelelsen.

Energirenovering skal prioriteres højere

Michael H. Nielsen kalder det "absolut nødvendigt", at Danmark kommer ind i klimakampen.

Han mener, at Danmark trods skarp kritik fra Kommissionen endnu ikke har energirenoveret nok til at leve op til EU-kravene.

"Til foråret skal regeringen lave en klimahandlingsplan, og hvis vi vil være en troværdig grøn førernation i EU, skal energirenoveringen prioriteres højere," siger Michael H. Nielsen.

(Artiklen er leveret af vores søstermedie EjendomsWatch)

L&F bifalder EU's nye klimaplan

Prisen for regeringens energiø kan løbe op i trecifret milliardbeløb 

Mere fra PolicyWatch

ECB-økonomer lægger bitcoin i graven

I et indlæg fra Den Europæiske Centralbank (ECB) er der ikke ret stor fidus til kryptovalutaen bitcoin, som ifølge to økonomer holdes kunstigt i live og snart vil være helt irrelevant.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier