PolicyWatch

Ugen i EU: EU-Kommissionen fremsætter forslag om mindsteløn

Der kommer flere lovforslag fra EU-Kommissionen i denne uge. Den vil både indføre mindsteløn i EU og foreslå, hvordan man kan finansiere den grønne omstilling.

Nicolas Schmit er EU-kommissær med ansvar for jobs og sociale rettigheder, og han skal stå i spidsen for at få indført en mindsteløn i hele Europa - uden at rokke ved den danske model. | Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix

BRUXELLES

Den nye EU-kommission starter det nye år med at fremsætte lovforslag, som skal behandles i EU-systemet. I denne uge præsenterer den blandt andet et forslag om mindsteløn i hele EU, og det forslag er stærkt omdiskuteret i Danmark, hvor blandt andet fagbevægelsen har været bekymret for, om det vil ødelægge den danske model.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier