PolicyWatch

Tyskland er på vej med hjælp til små virksomheder

Regeringen i Tyskland ser på en hjælpepakke på 300 mia. euro, som skal holde hånden under små og mellemstore virksomheder under coronakrisen.

Foto: Michael Kappeler/AFP / POOL

Den tyske regering er i overvejelser om at lancere en hjælpepakke til landets små og mellemstore virksomheder på samlet set 300 mia. euro.

Det skriver Bloomberg News på baggrund af unavngivne kilder.

Hjælpen til segmentet af mindre virksomheder - med 11 til 249 medarbejdere - skal ifølge planerne komme via lånegarantier, som kan få virksomhederne gennem coronakrisens kreditklemme, hvor indtægterne udebliver.

Tysklands kansler, Angela Merkel, har kaldt pandemien for den største udfordring for Tyskland siden Anden Verdenskrig, og regeringen har beregnet, at økonomien kan trække sig sammen med 5 pct. i år.

Merkels regering har allerede lanceret hjælpepakker i forbindelse med viruskrisen på 1100 mia. euro. Den eksisterende hjælp har dog kun givet lånegarantier på 80 til 90 pct., og da bankerne ikke har været meget for at påtage sig mere risiko, så har der været pres på regeringen for, at garantien sættes op til 100 pct.

Ifølge Der Spiegel skulle den tyske regering også arbejde på en stimuluspakke mere på 50 mia. euro, som skal lanceres, når virusudbruddet aftager.

 

Tysk regering er enig om krisepakke for 156 milliarder euro 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier