PolicyWatch

EU's handelskommissær dropper WTO-kandidatur

Phil Hogan vil alligevel ikke søge jobbet som ny generaldirektør for WTO. I stedet vil han blive i sit nuværende job som EU-kommissær med ansvar for handelsområdet.

Foto: Charles Platiau/Reuters/Ritzau Scanpix

BRUXELLES

EU-Kommissionen kommer til at fastholde sin kommissær med ansvar for handelsområdet, Phil Hogan. Han sagde for to uger siden, at han var interesseret i at blive ny generaldirektør for verdenshandelsorganisationen WTO, men det har han nu droppet igen.

Det skriver han selv i en meddelelse.

"Den vigtige handelsdagsorden for EU kræver unionens fulde og omhyggelige involvering, særligt for handelskommissæren. Derfor har jeg besluttet, at jeg ikke vil fremsætte mit navn til stillingen som generaldirektør i WTO," skriver han.

WTO skal have ny generaldirektør, fordi den nuværende, Roberto Azevêdo, besluttede sig for at trække sig fra posten, før hans kontrakt udløb.

Derfor skal organisationen have ny topchef 1. september i år, men ifølge meddelelsen fra Phil Hogan forventes processen at komme til at trække ud.

Phil Hogan er set i det lys blevet enig med EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, om, at han i stedet skal fortsætte i sit job som handelskommissær.

Phil Hogan står for en mere handelsliberal linje i EU-Kommissionen, hvor flere andre tegner en mere protektionistisk linje.

Blandt andet er EU igang med at styrke det, der kaldes håndhævelsesreguleringen for bedre at håndtere problemerne med eksempelvis kinesiske virksomheder, der får statsstøtte, men konkurrerer på lige fod med europæiske virksomheder.

Kommissionen har også varslet, at den vil undersøge muligheden for at blokere for, at kinesiske virksomheder kan købe op i strategisk vigtige sektorer i EU i kølvandet på coronakrisen.

I den diskussion har Phil Hogan været en af de mest højrystede forsvarer for, at man fastholder den internationale handel og handler så frit med tredjelande som overhovedet muligt.

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier