PolicyWatch

Frankrig skifter indenrigsminister i regeringsrokade

Den nye indenrigsminister, Gérald Darmanin, tager over efter Christophe Castaner, der har fået kritik for politiets hårdhændede behandling af demonstranter.

Gérald Darmanin bliver ny indenrigsminister i Frankrig. Foto: Thomas Samson/AFP/Ritzau Scanpix

Frankrig har fået ny indenrigsminister mandag, hvor landets nyudnævnte premierminister, Jean Castex, har præsenteret sin nye regering.

Gérald Darmanin bliver ny indenrigsminister i stedet for Christophe Castaner.

Castaner har fået kritik fra venstrefløjen, efter at politiet har grebet hårdhændet ind mod demonstrationer mod racisme.

Men han har også gjort sig upopulær i politiets fagforeninger, som mener, at han ikke har bakket tilstrækkeligt op om ordensmagten. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Flere andre ministre fortsætter på deres poster, heriblandt Jean-Yves Le Drian, der beholder posten som udenrigsminister.

Bruno Le Maire fortsætter som finansminister.

Sundhedsminister Olivier Veran, der har stået i spidsen for den sundhedsmæssige del af indsatsen under coronakrisen, fortsætter ligeledes på posten.

Derudover har præsident Emmanuel Macron udpeget Éric Dupond-Moretti, der er en af landets mest kendte forsvarsadvokater, som ny justitsminister i stedet for Nicole Belloubet.

Den nye premierminister, Jean Castex, blev fredag udpeget som afløser for Édouard Philippe.

Philippe annoncerede sin fratrædelse, efter at han blev valgt til borgmester i Le Havre ved et lokalvalg for en uge siden.

Som led i udskiftningen på premierministerposten trådte hele den franske regering tilbage.

Jean Castex beskrives som arkitekten bag Frankrigs strategi for en genåbning efter måneders nedlukning under coronakrisen.

Macron udnævner coronastrateg til ny premierminister

Hele den franske regering går af

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier