PolicyWatch

Pfizer-vaccine får anbefaling fra europæisk agentur

Europæisk Lægemiddelagentur anbefaler betinget godkendelse af vaccine fra Pfizer og BioNTech. Endelig afgørelse fra EU-Kommissionen ventes inden for få dage.

EU's lægemiddelagentur i Amsterdam har givet den første corona-vaccine grønt lys. Nu mangler kun en endelig godkendelse fra EU-Kommissionen, som ventes i løbet af et par dage. | Foto: Piroschka Van De Wouw/Reuters/Ritzau Scanpix

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) anbefaler mandag betinget godkendelse af vaccine fra Pfizer og BioNTech.

Det er første skridt for at godkende vaccinen til brug i EU.

Nu går processen formelt videre til EU-Kommissionen, som inden for to dage ventes at give den endelige godkendelse af vaccinen.

Det betyder, at de første danskere kan blive vaccineret mellem jul og nytår.

EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, har tidligere peget på den 27. december som dagen, hvor EU-landene kan gå i gang med at massevaccinere. Herunder også Danmark.

Oprindeligt skulle EMA først mødes for at godkende vaccinen den 29. december. Men Tyskland og flere andre EU-lande har presset på for at tempoet skulle skrues op.

EMA oplyser, at agenturet har arbejdet i døgndrift for at få sin vurdering af vaccinen klar så hurtig som muligt, men at man har skullet sikre sig, at vaccinen var sikker og effektiv.

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier