Forskere frygter at EU-forslag vil svække dansk erhvervsliv

To forskere og en velkendt bestyrelsesformand rejser over for Berlingske kritik af et bæredygtighedsforslag, som er på vej i EU.
Foto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Et nyt forslag fra EU-Kommissionen, som er under udarbejdelse og har til hensigt at skabe et mere bæredygtigt erhvervsliv, møder stor kritik og bekymring for, at det vil ramme dansk erhvervsliv. Forslaget risikerer at fremme bæredygtighed på bekostning af konkurrencerne, lyder kritikken i Berlingske søndag.

Kritikpunkterne går bl.a. på, at forslaget kan komme til at begrænse mulighederne for udbyttebetaling, forbyde kvartalsrapporter og stille nye krav til, hvem ledelserne og bestyrelserne i en virksomhed skal stå til regnskab for i forhold til bæredygtighed. Desuden kritiseres processen omkring udarbejdelsen af forslaget samt det forhold, at Kommissionen med forslaget vil lægge due diligence og bæredygtig selskabsledelse sammen under et.

Kritikken i Berlingske kommer fra Lars Rasmussen, formand for Coloplast og Lundbeck, Steen Thomsen, professor i virksomhedsledelse hos CBS samt Jesper Lau Hansen, professor ved Københavns Universitet og tidligere medlem af forskellige ekspertgrupper om selskabsret for EU-Kommissionen.

Kommissionens talsperson for Justice Equality og Rule of Law, Christian Wigand, vil ikke kommentere på forslagets konkrete indhold men siger til Berlingske, at man bør afvente det endelige forslag, inden der bliver fældet dom over det.

 

Lov om betalingsfrister får blandet velkomst 

Dan Jørgensen er loren ved fremrykkede biogaspuljer

Ryanair taber kamp mod milliardstøtte til SAS ved EU-domstol 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også