PolicyWatch

Brancheorganisation kritiserer fælles EU-forsikring mod pandemier: "Tankerne bør skrinlægges"

Brancheorganisationen Forsikring og Pension, F&P, opfordrer danske politikere til at skrotte ideer om en ny fælles europæisk løsning for forsikring mod pandemier i fremtiden.

Forsikring og Pension opfordrer danske politikere til at se på nationale - og ikke europæiske - løsninger, hvis man skal lave en fælles løsning for forsikring mod fremtidige pandemier. | Foto: PR

EU-Kommisionen er gået i gang med at undersøge nye fælles muligheder for partnerskaber mellem det offentlige og det private om forsikringer til forbrugere og virksomheder under pandemier. Men det er ikke den rette vej at gå, mener brancheorganisationen Forsikring og Pension (F&P).

"Det er rigtig fornuftigt, at vi både herhjemme og på EU-plan nu drøfter, hvordan vi som samfund stiller os bedre til at håndtere pandemier i fremtiden. Det gælder også i forhold til, hvilken rolle forsikringer og vores branche kan spille. Vi kan bestemt se, at vi kunne hjælpe både forbrugerne og de danske virksomheder med nye typer af forsikringer, men det er tvingende nødvendigt, at drøftelserne om forsikringer har fokus på nationale løsninger i respekt for landenes vidt forskellige modeller og situationer," siger underdirektør i Forsikring & Pension, Torben Weiss Garne i en pressemeddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Hvert eneste skib skal udarbejde en ny årlig CO2-opgørelse til EU

En gang om året skal hvert enkelt skib, der anløber en europæisk havn, udarbejde en plan over udledningen af drivhusgasser. Hvis skibet f.eks bruger vind, tæller det på positivkontoen. ShippingWatch kan afsløre hovedindholdet af EU's plan for grønne brændstoffer.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier