PolicyWatch

Affaldsforening savner lige vilkår for forbrændingsanlæg i EU's kvotesystem

EU-Kommissionens klimaudspil Fit for 55 har ikke indlemmet forbrænding af kommunalt og farligt affald under EU's CO2-kvotehandelssystem. Det stiller de danske affaldsenergianlæg, der gennem dansk lov er omfattet af systemet, i en prekær situation, mener Dansk Affaldsforening

Foto: Jens Hartmann Schmidt

De danske affaldsenergianlæg kommer til fortsat at stå ugunstigt i konkurrencen med udenlandske anlæg, hvis EU-kommissionens beslutning om ikke at indlemme forbrænding af kommunalt og farligt affald under EU's CO2-kvotehandelssystem bliver til virkelighed.

Det mener Dansk Affaldsforening, der i et foreløbigt høringssvar til Europa-Kommissionens udspil Fit for 55 påpeger at Danmark som et af få lande i EU har besluttet at lade danske affaldsenergianlæg være omfattet af CO2-kvotesystemet, hvormed anlæggene skal betale CO2-kvoter.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier