PolicyWatch

EU's finanskommissær med opfordring: Sorte virksomheder har brug for finansiering i grøn omstilling

Hvis verden skal nå i mål med en mere bæredygtig fremtid, er det magtpåliggende, at bankerne hjælper både de grønne virksomheder, og dem som endnu ikke er i mål med omstillingen.

EU's finanskommissær, Mairead McGuinness, understregede, at der hvilket et stort ansvar på den finansielle sektor i forbindelse med den grønne omstilling. | Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix

Bankerne kommer til at spille en afgørende rolle i omstillingen til en mere bæredygtig og grøn økonomi. Det var beskeden fra EU's finanskommissær Mairead McGuinness på et presseseminar tirsdag, hvor hun talte om sektorens udfordringer.

"Vi ved, at klima- og miljørisici også er materielle finansielle risici, og det finansielle system er nødt til at følge, identificere og tage hånd om disse risici," sagde hun og fortsatte:

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier