PolicyWatch

EU-Kommissionen beholder nyt sundhedsbredskab hos sig selv og forbigår Danmark – men kan åbne nye veje for medicinalindustrien

Med et budget, der potentielt når på den anden side af 350 mia. kr., vil EU-Kommissionen etablere et nyt bolværk mod fremtidige sundhedskriser. Mens økonomiens sammensætning er usikker, kan der dog være godt nyt på vej, når det gælder kliniske forsøg.

En af EU-Kommissionens vicepræsidenter, Margaritis Schinas (tv.), præsenterede torsdag udspillet om HERA sammen med kommissær for sundhed og fødevaresikkerhed Stella Kyriakides og kommissær for det indre marked Thierry Breton. | Foto: FRANCOIS WALSCHAERTS/AFP / AFP

Covid-19 har været hårde lærepenge. Økonomisk og menneskeligt. Derfor skal der allerede fra næste år være et nyt bolværk på plads til at opdage og afværge fremtidige sundhedskriser på europæisk jord.

Sådan lød det overordnede budskab, da EU-Kommissionen torsdag fremlagde sit forslag til det kommende europæiske sundhedsberedskab HERA (Health Emergency Response Authority), som skal være operationelt allerede fra begyndelsen af 2022.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinket

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinket op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier