PolicyWatch

Erhvervsorganisationer ser danske muligheder trods lang næse i forbindelse med EUs kommende sundhedsberedskab

I dansk erhvervsliv er der skuffelse over, at muligheden for et nyt EU-agentur på dansk grund er forduftet i denne omgang, men EU-Kommissionens sundhedsberedskabsplaner (HERA) rummer også danske muligheder, lyder det fra DI og Dansk Erhverv.

Margaritis Schinas (tv.), vicepræsident i EU-Kommissionen, forklarede, at en sundhedskrise ikke venter på, at man bliver klar med et helstøbt agentur, som Danmark ellers havde sat næsen op efter at få. | Foto: Francois Walschaerts/AFP/Ritzau Scanpix

Da EU-Kommissionen torsdag fremlagde sit forslag til det kommende europæiske sundhedsberedskab HERA (Health Emergency Response Authority), var det på sin vis en streg i regningen til Danmark.

Et bredt flertal i Folketinget besluttede nemlig før sommerferien – som led i aftalen om den danske life science-strategi – at afsætte 1,5 mio. kr. til at undersøge mulighederne for at få HERA til Danmark. Den drøm blev der torsdag hamret et søm igennem, da Kommissionen slog fast, at HERA kommer til at ligge i Bruxelles – ikke mindst af tidsmæssige årsager.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Piloter og kabineansatte hos SAS i oprør

SAS har ændret produktionsmodellen og etableret nye selskaber. Derfor må piloter og kabinepersonale søge ledige job med ringere vilkår. Piloterne tager nu SAS i Arbejdsretten.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier