PolicyWatch

Franske fiskere blokerer fragttransport mellem Frankrig og Storbritannien

Blokeringen sker som led i post-brexit-fiskekonflikten mellem EU og Storbritannien. Blokeringen rammer blandt andet DFDS.

Franske fiskere blokerer indgangene til flere franske havne og har planer om at blokere for togfragten til og fra Storbritannien. | Foto: Sameer Al-Doumy / Ritzau Scanpix

Franske fiskere blokerer adgangen til og fra tre franske havne og har planer om at blokere fragttransport gennem jernbanetunnellen mellem Frankrig og England., Dermed øger de presset i en post-brexit-fiskekonflikt med Storbritannien. Det skriver Bloomberg News.

Tiltaget vil sandsynligvis hindre bred cirkulation af mennesker og varer, men Frankrigs førende fagforening for fiskere meddeler, at målet kun er at forstyrre transit af britiske færger og transportskibe ind i fransk farvand.

Blokaderne finder blandt andet sted i Calais, Sant-Malo og Ouistreham, mens blokaden af af Eurotunnel ventes at starte klokken 14 fredag, siger Cesare Romiti, chef for fiskerifagforeningen.

På tværs af kanalen sejler det danske rederi DFDS blandt andet fra Calais og Dunkirk i det nordlige Frankrig. DFDS-aktien er fredag åbnet med et fald på 1,6 pct. i 315 kr., mens franske Getlink, der blandt andet driver Eurotunnel, dykker 4,7 pct. til 12,83 euro.

Transportbranchen splittet i debat om klimaknast i EU-vejpakke: "Det er ren pølsesnak"

Ryanair vil afnoteres fra børsen i London 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier