PolicyWatch

Europa-parlamentariker: Tech-lov vil bringe mere fair konkurrence for danske it-virksomheder

Gennem de kommende måneder skal Europa-Parlamentet og EU’s medlemslande til forhandlingsbordet om et af EU’s centrale flagskibe inden for digital regulering. I et interview med ITWatch sætter en af de centrale forhandlere ord på lovens perspektiver – og hvordan den er godt nyt for danske it-iværksættere.

”Der kommer fair konkurrence, og der kommer – forhåbentligt – nogle begrænsninger på de store platforme, og deres næsten monopolagtige position,” siger Christel Schaldemose. | Foto: European Parliament / Alexis Haulot

BRUXELLES – Der er overordnet gode nyheder i horisonten for danske it-iværksættere. Faktisk tegner et opgør med sværvægterne blandt internettets centrale platforme til at sikre nye regler til gavn for flere dele af tech-sektoren.

”Det er en mulighed for at give nogle rettigheder til brugere af de her platforme – ikke kun dig og mig som enkeltpersoner eller forbrugere – men også for de business-usere i form af virksomheder, der lever af at komme ud til konkrete målgrupper,” siger europaparlamentariker Christel Schaldemose (S) til ITWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinket

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinket op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier