PolicyWatch

Tyskerne skruer ned for den økonomiske vækst i år

Det er omikron, som lægger en dæmper på den tyske økonomi.

Tysklands kansler, Olaf Scholz. | Foto: JOHN MACDOUGALL/AFP / AFP

Den tyske regering skruer nu ned for udsigten for den økonomiske vækst, BNP, i år.

Nedjusteringen kommer på grund af de stigende smittetilfælde, som omikron har betydet for den tyske økonomi.

Bruttonationalproduktet ventes at vokse med 3,6 pct. mod tidligere ventet 4,1 pct., skriver nyhedsbureauet AFP.

Starten af 2022 "vil stadig være afdæmpet på grund af coronavirus-pandemien, især i servicesektoren", skriver landets Økonomiministerium i en rapport.

Men opsvinget i Europas største økonomi bør "mærkbart" tage fart, når smittetilfældene flader ud, og propper i de globale forsyningskæder "gradvis" aftager i løbet af 2022.

Dermed er regeringens prognose er mere pessimistisk end den tyske centralbanks, som regner med en vækst på 4,2 pct. i år.

Tyskland, hvis eksportorienterede økonomi er særligt sårbar over for flaskehalse i den globale forsyningskæde og mangel på råmaterialer forårsaget af pandemien, har set genopretningen i den tyske økonomi halte bagefter andre store europæiske økonomier som Frankrig og Italien.

Det er især bilindustrien, der er blevet hårdt ramt, hvor giganterne Volkswagen, BMW og Daimler er tvunget til at reducere produktionen på grund af mangel på microchip, skriver AFP.

Økonomiminister Robert Habeck siger, at den tyske økonomi lige nu befinder sig i en ugennemsigtig periode, hvor nogle sektorer "har fulde ordrebøger, andre har betydelige problemer" på grund af covid-19 restriktioner.

Men han regner med, at situationen bliver bedre fra april. Robert Habeck spår, at "vi vil nå niveauet før krisen i andet kvartal," skriver AFP.

Den tyske økonomi steg kun 2,7 pct. i 2021, hvilket er et godt stykke under det forventede EU-gennemsnit på omkring 5 pct.

Statsminister vil løse finansiering af grønne fly hurtigst muligt

Østrig laver lotteri for at få flere til at blive vaccineret 

Mere fra PolicyWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinket

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinket op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier