PolicyWatch

Konservativ EU-parlamentariker får kritik for at stemme nej til elbilsforslag

Pernille Weiss, der er medlem af EU-Parlamentet for Konservative, leverede den afgørende stemme imod et forslag om udfasning af fossile biler inden 2035. Det møder kritik fra tænketanke og danske parlamentskollegaer.

Pernille Weiss, medlem af EU-Parlamentet for Konservative. | Foto: European Parliament / Mathieu Cugnot

En udfasning af fossile biler inden 2035 og en samtidig fremskyndelse af udbredelsen af elbiler var til afstemning i EU-Parlamentet onsdag, men med en nej-stemme fra konservative Pernille Weiss endte der med ikke at være et flertal. Og det møder kritik fra flere kanter, skriver Klimamonitor.

”Det er absurd at have en dansk konservativ europaparlamentariker, der på så afgørende et område aktivt stemmer imod klimaet, den danske position og konservativ politik i Danmark,” lyder det således fra seniorrådgiver i Rådet for Grøn Omstilling Jeppe Juul.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer DR og TV 2 har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Medicoindustrien advarer om mangel på medicinsk udstyr

I et brev til offentlige indkøbere advarer Medicoindustrien om alvorlige udfordringer, som truer forsyningssikkerheden af medicinsk udstyr. Brancheforeningen kommer selv med løsningsforslag, som til dels bliver imødekommet.

Udstyrsproducenter føler sig svigtet af myndighederne

Under corona-krisen udtrykte statsminister Mette Frederiksen ønske om, at Danmark skulle kunne forsyne sig selv med blandt andet mundbind. Alligevel er landets lagre af værnemidler blevet fyldt med kinesiske produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier