PolicyWatch

Analyse peger på tocifret procentuel stigning i nye Basel-kapitalkrav til EU's realkreditsektor

Europa-Kommissionens forslag til ny Basel-regulering vil i sig selv betyde 22 mia. euro i ekstra kapitalkrav, viser analyse fra Copenhagen Economics for europæisk interesseorganisation. Den danske sektor har flere kendetegn, som gør betydningen på dansk grund større.

Europa-Kommissionen tog i efteråret 2021 første væsentlige skridt til implementering af nye Basel-krav, da Kommissionen præsenterede sit forslag til, hvordan kravene skal føres ud i livet i EU. | Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix

Hvis Europa-Kommissionens forslag til nye kapitalkrav med afsæt i Basel III bliver til virkelighed, vil det øge kapitalkravet til EU’s realkreditsektor med 18 pct. svarende til 22 mia. euro. Det har Copenhagen Economics regnet sig frem til i en analyse, som EMF-ECBC, interesseorganisation for europæiske realkreditinstitutter, har bedt den danske konsulentvirksomhed om at udarbejde.

Forslaget til de kommende Basel-krav indeholder bl.a. et såkaldt gulvkrav. Det betyder, at institutter i Europa skal binde et bestemt niveau af kapital til sikkerhed for udlån. Niveauet varierer mellem forskellige typer af udlån.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier