PolicyWatch

EU søger væk fra russisk gas og laver aftale med Israel

Ny aftale vil for første gang betyde, at Israel kan levere en ”betragtelig” mængde gas til Europa, lyder det.

EU satser på israelsk gas. | Foto: Antonio Sempere/AP/Ritzau Scanpix

EU ventes onsdag at indgå en aftale om levering af gas fra Israel. Det skal efter planen ske ved en energikonference i den egyptiske hovedstad, Kairo. Det oplyser det israelske energiministerium.

EU anser Israel som en god, ny gaskilde, på et tidspunkt hvor unionen forsøger at gøre sig uafhængig af gas fra Rusland.

Aftalen vil for første gang tillade, at Israel eksporterer en ”betragtelig” mængde gas til Europa. Det oplyser det israelske ministerium.

Embedsfolk oplyser, at den israelske gas ventes først at blive sendt til Egypten. Herfra vil det blive eksporteret til det europæiske marked. Den nye aftale skal underskrives af EU, Israel og Egypten.

Europas import af flydende gas stiger 20 procent

Opec+ arbejder på at udligne for russisk oliestop

Mere fra PolicyWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Formand for minkavlere: Horribel læsning om et totalt kollaps

Formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen er chokeret over den læsning, han indtil videre har nået i Minkkommissionens beretning. Han opfordrer Folketinget ”til at sikre, at ingen andre danskere skal udsættes for den behandling, vi er blevet udsat for”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier